Excelsior Maassluis 1981/1982

Thuisshirt van v.v. Excelsior Maassluis

• Maat: 7
  • Rugnummer: geen
  • Seizoen: (begin jaren '80)
  • Gesigneerd: Nee

Het shirt is gedragen door Wim Klein, oud-speler van het 1e van Excelsior Maassluis. Hij maakte deel uit van het elftal dat in het seizoen 1981 / 1982 kampioen werd en promoveerde naar de 2e klasse. Wim Klein is in december 2019 op 71-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor (Glioblastoom). Dit betreft dezelfde soort die is ontdekt bij Fred Zwang. Twee goede doelen van deze veiling doen onderzoek naar het verbeteren van overlevingskansen van gliobastomen.

Excelsior Maasluis

Excelsior Maassluis is een amateurclub uit Maassluis. De club is opgericht in 1918. De clubaccomodatie is gelegen aan de Lavendelstraat. De vereneging speelt al jaren in de top van het amateurvoetbal. Op 28 mei 2016 werd de club voor het eerst in haar bestaan algeheel Nederlands Kampioen amateurvoetbal.