FC Groningen - wedstrijdbal

Officiële wedstrijdbal van FC Groningen gesigneerd door de gehele selectie.

Het betreft een wedstrijdbal van het merk Derbystar en is de officiële wedstrijdbal voor wedstrijden in de eredivise. De bal is bechikbaar gesteld door Danny Buijs / FC Groningen en is gesigneerd door de gehele selectie. De bal heeft dit seizoen ook een speciale naam: De Beloften. Dit is een verwijzing naar de print die op de bal staat. In de bruine panels op de bal zijn namelijk de afbeeldingen van verschillende hiphop talenten verwerkt. Dit betreft de wedstrijdbal van de wedstrijd FC Groningen - Emmen (1-1), gespeeld op 13 maart 2021.

FC Groningen

FC Groningen is een voetbalclub uit Groningen en werd opgericht op 16 juni 1971. De club komt voort uit de Groninger Voetbal en Atletiek Vereniging (GVAV). De thuiswedstrijden werden tot 2006 gespeeld in het Oosterparkstadion en vanaf januari 2006 in de Euroborg. In het seizoen 2014/2015 won de clb de KNVB Beker.