AZ - wedstrijdbal

Officiële wedstrijdbal van AZ gesigneerd door de gehele selectie.

Het betreft een wedstrijdbal van het merk Derbystar en is de officiële wedstrijdbal voor wedstrijden in de eredivise. De bal is bechikbaar gesteld door Ron Vlaar / AZ Alkmaar en is gesigneerd door de gehele selectie. De bal heeft dit seizoen ook een speciale naam: De Beloften. Dit is een verwijzing naar de print die op de bal staat. In de bruine panels op de bal zijn namelijk de afbeeldingen van verschillende hiphop talenten verwerkt.

AZ Alkmaar

AZ Alkmaar is een Nederlande profclub uit Alkmaar en de Zaanstreek en speelt haar thuiswedstrijden in het AFAS Stadion te Alkmaar. AZ is een afkorting voor Alkmaar - Zaanstreek-combinatie en onstond in 1967 als AZ'67 uit een fusie tussen Alkmaar'54 en FC Zaanstreek. Sinds 1998 speelt de tweevoudig landskampioen onafgebroken in de eredivise.